belangstelling

HomeNieuwsErvaar de waarde van belangstelling als…

Een actieve avond in de Reehorst tesamen met de leden van De Gelderse Kring en een mooie aanbeveling voor de rol als spreker.


Stian heb ik gehoord tijdens inleiding op speed dating bij de Gelderse Kring te Ede op 5 sept jl.

woensdag 25 september 2013 (foto spreker)

Stian leert je hoe relaties aan te knopen en te beheren en zet 70 man/vrouw in een handomdraai aan de gang om hun 5 stappen van contact leggen en behouden op papier te zetten.

Slim: Stian heeft nu weer ca 70 nieuwe inzichten gekregen.

Jan van Santen Directeur van o.a. Waaijenberg verhuizers BV en Oostland Logistics BV

 

http://www.geldersekring.nl/geldersekring.mchil?page=500&id=22272

Speeddaten in businessclub De Gelderse Kring

Bijzondere contactmogelijkheden verrijken mogelijkheden

Voorzitter Helen van den Oever gaf meteen toe dat ze ‘thuis wel wat te verklaren had’. ,,We gaan vanavond speeddaten’’. Het door SAA Maat Financiële Adviseurs bedachte concept om ondernemers in korte, directe confrontaties met elkaar in contact te brengen, bleek succesvol. ,,Vertel wat je drijft, wat je passie is en minder wat je doet en kunt’’, was de boodschap vooraf van spreker Stian Geerts. Aan aparte tafeltjes ontmoetten leden van businessclub De Gelderse Kring elkaar en bespraken in stipt afgebakende acht minuten wat ze elkaar zouden kunnen bieden of maakten alleen maar kennis.

(foto voorzitter )

Het initiatief werd met enthousiasme begroet en in een aparte zaal van congrescentrum De Reehorst maakten de leden gebruik van de gelegenheid. Sommigen aarzelend, anderen wat lacherig. Speeddaten heeft een wat dubieuze conotatie, zoals de voorzitter al aangaf, maar het zakelijk karakter prevaleerde.  ,,De meeste mensen kruipen toch bij elkaar, zoeken bekenden op’’, wist een deelnemer. ,,Met deze methode kun je ook min of meer onbekenden leren kennen en het maakt het in ieder geval gemakkelijker iemand bij een volgende gelegenheid aan te spreken of te vinden voor een product of dienst’’.

Eenden en adelaars

Met muziek werd spreker/coach Stian Geerts geïntroduceerd. ,,Van netwerken naar samenwerken en naar loyaliteit’’, begon hij zijn betoog en vervolgde in een metafoor over eenden en adelaars. Kort samengevat: eenden nestelen op de grond, waardoor hun jongen kwetsbaar zijn en de paar die overblijven worden gevoerd. Door dat voeren, door ouders en mensen, raken ze verwend en gewend. ’s Winters vriezen ze vast in afwachting van voer. Snappen niet dat ze zelf wat moeten doen.

De adelaars zitten hoog in een nest. De jongen kijken over de rand in een diep gat en denken: ik blijf hier nog wel even zitten. De ouders stimuleren de jongen ‘over te rand’ te vliegen en houden op hun jongen te voeden. Ga maar eens zelf op pad. Als de jongen honger krijgen overwinnen ze hun angst en verlaten het nest en storten zich in de diepte. Pap of mam houden hen in de gaten, vliegen mee en fungeren zo nodig als opvang door ze te onderscheppen. Kortom, omgaan met verandering en eigen verantwoordelijkheid is moeilijk, maar het loont.

(foto actieve sessie)

Speeddaten met onbekende collega ondernemers is spannend, maar kan lonen. ,,Omgaan met een nee is een momentopname’’, betoogde Geerts. ,,je moet ervoor zorgen in beeld te blijven, in het geheugen van degene met wie je contact maakt. Je hebt twee oren en maar één mond, dat betekent dat je actief moet luisteren en betrokkenheid tonen. Afhankelijk ook van met wie je praat. De beslisser met een netwerk, want hij/zij kan je introduceren bij anderen’’.

Voorzitter Van den Oever kon ook dit keer nieuwe leden introduceren. Gert van den Beek (Bouwadvies, advies en begeleiding bij grote en kleine projecten) beet het spits af. Ook Mariëtte van Wagensveld (relatiegeschenken en kantoorbehoeften) en Marga Teunissen van Opella werden hartelijk welkom geheten. Martijn Burgers, van restaurant De Vendel in Veenendaal, heeft een tweede plaats behaald in de restaurantweek in de regio Utrecht/Het Gooi. Daarna werd gastgever De Reehorst voor het voetlicht gehaald. Susan Blankestein  gaat zich uitsluitend met de nationale marketing bezighouden en wordt opgevolgd door Remco Ruchtie voor het lokale aandeel. Ruchtie maakte van de gelegenheid gebruik te wijzen op de nominatie ‘Congreslocatie van het jaar 2013’ van de Reehorst.

Tenslotte konden alle aanwezigen op ‘flap-overs’ opschrijven wat ze belangrijk vinden in contacten met potentiële leveranciers van goederen en diensten.

De samenvatting hiervan krijgen de leden nog toegestuurd. Geerts concludeerde: ,,Marktbewerking is bellen, bezoeken en mailen. Minimaal zeven contacten per jaar. Bestaande klanten zijn  je beste supporters’’. 

(foto ondernemers aan de slag)